L’embaràs i l’alletament són dues èpoques en la vida de la dona en què s’han de prendre especials precaucions amb l’ús de medicaments. I la homeopatia pot ser una bona opció.
Quan una dona està embarassada els fàrmacs circulen de la mare al fetus, per la qual cosa ha de consultar amb el seu metge abans de prendre qualsevol medicament, ja que poden afectar-lo de maneres diferents, segons el tipus i la dosi del medicament administrat, i depenent de l’etapa de desenvolupament del fetus.
Passa el mateix durant el període d’alletament, ja que els medicaments que s’administren a la mare poden passar a la llet i, per aquesta via, al nen.
En aquestes dues etapes de la vida, la terapèutica homeopàtica té molts avantatges, ja que la major part dels trastorns de salut que les mares o futures mares acostumen a patir són fàcilment solucionables amb medicaments homeopàtics, els quals actuen eficaçment estimulant de manera natural la capacitat defensiva de l’organisme i amb una seguretat absoluta derivada de la dilució extremada dels principis actius que contenen.
HOMEOPATIA durant l’EMBARÀS
Els medicaments homeopàtics poden alleujar de manera eficaç els refredats, les nàusees, els trastorns gàstrics, la ciàtica, les cefalees i altres trastorns comuns, que disminueixen la qualitat de vida de l’embarassada, amb la màxima seguretat per al fetus.
Per exemple, l’elecció individualitzada d’Ipeca, Ignatia amara, Sepia o Symphoricarpus, pot solucionar les nàusees o vòmits de l’embaràs; Robinia o Iris versicolor, segons el cas, el reflux, la hiperacidesa o la cremor; i Alumina, Graphites, Ammonium muriaticum o Plumbum, poden resoldre de manera innòcua el restrenyiment.
Així mateix, cada vegada més tocòlegs i llevadores utilitzen els medicaments homeopàtics per a la preparació al part i la recuperació postpart amb resultats excel·lents.
Durant l’ALLETAMENT
Pel que fa a l’alletament, amb freqüència origina en la mare problemes vinculats amb la quantitat o la qualitat de la llet, o amb l’aparició de clivelles als mugrons. En aquest cas, Ricinus podrà augmentar la secreció làctia; Calcarea carbonica, resoldre una secreció excessiva; Phytolacca o Belladona (en elecció individualitzada segons el cas), actuaran de manera favorable sobre l’obstrucció mamària i les seves conseqüències; Calcarea carbonica, Pulsatilla o Lac caninum, podran ser de gran utilitat en el deslletament.
Finalment, assenyalar que l’homeopatia és també de gran eficàcia i seguretat per als lactants, que acostumen a respondre de manera extraordinària a la terapèutica homeopàtica.
RECORDI
- El farmacèutic pot informar-vos i aconsellar-vos sobre els medicaments homeopàtics, el seu ús i com us poden ajudar.
- Si durant aquest període voleu usar l’homeopatia davant de qualsevol problema de salut, acudiu a un metge homeòpata.
+ Informació d’interès: Entrevista a M. José Alonso, vocal de Plantes Medicinals del COFB